Örende Gün Batımı

Örende Gün Batımı
Burhaniyeli Sevil

30 Ocak 2012 Pazartesi

Müzik Videosu

GÖZLERİN DOĞUYOR GECELERİME / ZEKİ MÜREN
Normalde bu tarz şarkılar dinlemem ama bu şarkı bu gece bana armağan edildi..
Sözleri çok güzel ve anlamlı (daha da anlam kazandı sanki) ..
Sizlerle de paylaşmak istedim iyi seyirler..

BURHANİYE MEYDAN

Burhaniye meydanı genelde kalabalık olur kışları da mutlaka bir kaç kişi olur bu fotoyu netten aldım hiç bu kadar durgun görmemiştim. Merkezde işiniz varsa mutlaka meydana uğrar ya da etrafından geçersiniz sol tarafta otobüs ve dolmuş taxilerin durağı var genelde banklarda bekleyen yolcular çok olur.. Sağ tarafta ise bankalar var büyük dolmuşların yolcu aldığı durak var
Çarşımız çok kalabalıktır yazın bu kalabalık 3 misline çıkabilmekte.. Bu meydan da zeytin festivallerinde ve milli bayramlarda halk oyunları ekibi gösterisi ve paneller, halk konserleri yapılıyor.. Geçtiğimiz günlerde Deve güreşi yapıldı ve meydan da deve sucuğu satış yerleri açıldı 3 gün festival süresince halkımız satış yapabildi.. Ben meydanı seviyorum her yer elimin altında gibi geliyor bi tur atsam rahatlıyorum :)
Meydanda halk oyunlarından bi kare.. Bu tarafa doğru bakan güzel kız ablamın kızı olur :)

Ören

ÖREN PEGASUS
Adramys'ın kenti Adramytteon (Ören)
Sikkelerinin üzerinde üç yüz yıl boyunca sembol olarak bulunmuştur.
Dürüstlük, Alçakgönüllülük ve şiirsel ilhamın simgesi olarak bilinmiştir.

Bu atın bende başka bir anlamıda bulunmaktadır..
 Bir gün örende sevdiğimle
yürürken bir pansiyonun balkonuna gözüm takıldı ve üzerinde
bir örtüyle serilmiş bu güzelim atı gördüm heykeltraş benim
şaşkın bakışlarıma anlam veremese de işine devam
 etti bende bu kadar büyük atı ne yapacaklar
die merakla izlerken çok sürmeden
Ören meydanında bu ata rastladım
O an ikimiz birlikte birbirimize
bakıp gülümsedik
ilk biz gördük
diye :)


29 Ocak 2012 Pazar

Ören Yürüyüş yolu

ÖREN  yürüyüş yolunda mp3 dinleyerek yürümekten çok zevk alıyorum. Genelde bu mevsimler kimseler olmuyor, bir banka oturup denizi seyredecek olursanız kumsalda el ele gezen çiftleri görmek mümkün. Deniz çarşaf gibidir dalgasız ve durgun kuş sesleri eşliğinde izlemek tarifsiz bir huzurdur. Soğuk nedeniyle çok fazla oturmam bankta, Ören meydanını gezer tekrardan yürüyüş yolundan burhaniye ye yürürüm, yoldaki sıra sıra dizilen çamlardan dökülen çam fıstıklarını da toplamayı ihmal etmem :) Vallahi geçen yürüyüşümde 1 kase toplamışım ilk irmik helvası deneyimimi de o topladığım fıstıklarla gerçekleştirdim :) Sonuçmu çok başarılı oldu ellerime sağlık.. Bugün pazar ve aklımda Ören'e yürümek vardı ama migrenim tutmuş bi şekilde uyandım ve doğal olarak keyfim olmadığı için gidemedim napalım kısmet bi dahaki haftaya..

26 Ocak 2012 Perşembe

TAKI TASARIM

Ben uzun yıllar el sanatları kurslarına gittim ve takı tasarladım pazartesi günleri 'hamarat eller kermesi kadın platformu' nda sergimiz  vardı annemle birlikte  hem tasarladığım el emeklerimi ve takılarımı pazarladım aynı zamanda da bu platformunda başkan yardımcısıydım.Yaz sezonunda ÖREN'de belediyenin bize sunduğu dükkanda nöbetleşe yapılan günlerde satış yaptım iyide para kazandım hani ;) Yazın zeytin festivallerinde Ören meydanına kurulan satış yerlerinde hem festival dahilinde yöneticilik yaptım hemde satış.. Yurt dışından gelen müşterilerimiz vardı çoğu takılarımız yerli yabancı bir çok insana ulaştı.. Benim tarzım tasarlıyor olmamdı kimsede olmayan ve tek yapılıyor olmasıydı, öğrendiğim bir kaç tekniği harmanlayıp ilginç takılar yapabiliyor olmamdı.. O dönemler kazançlı eğlenceli ve yoğun geçen bi dönemdi.. Babamı kaybedince sergiyi dükkanı herşeyi bıraktık, 25 (orta yaş ve üzeri) kadınla uğraşması da ağır gelmeye başladı bana herşey anlamsızlaştı, sorumluluklarım dan vazgeçtim istifa ettim ve başkan yardımcılığını bıraktım.. Bu gece anladım ki ben boncukların renkli büyüsünden vazgeçmemişim sadece ara vermişim oysa bana bıkmışım gibi geliyordu.Bu akşam alt komşumuz evdeki yapılmış koca bir koli takılarımıza bakmak için geldi çocuklarına ve kendisine hediye ettiğimizin haricinde almak istedikleri de oldu ve indirim dahilinde satış yaptık :) Ören festivalinde aldığım teşekkür belgesi aşağıda.

25 Ocak 2012 Çarşamba

KİTAPLARI SEVİYORUM

Yeni kitaplar aldım seçimimi AYŞE KULİN'den yana yaptım ve son çıkardığı HAYAT ve HÜZÜN kitaplarını aldım.. Elimdeki kitap bitsin hemen okumayı istiyorum okuduktan sonra yorumlarımı sizinle paylaşacağım.. Çok mutlu oluyorum kitap alınca ama aklım alamadıklarımda kalıyor :)
Bir kaç kitap ismi daha var aklımda sırayla onlarda benle buluşacak inşallah.. Sizlerde okuduğunuz ve sevdiğiniz kitapları bana önerirmisiniz.. Sevgiyle ve kitap sevgisiyle kalın..

24 Ocak 2012 Salı

Kış güneşi


Evimin penceresinden dün çektim bu fotoğrafı Yurdun her yani karla kaplıyken soğukken güneşli ılık bi bahar havası vardı Burhaniye'de.. Ertesi günde yağmur, hayırlı rahmet yağsın der hep annem..

PAZARTESİ

MERHABA

Bugün hava yağmurlu dışarıya çıkmadım hala da yağıyor.. Dün burhaniyemin pazarı olduğu için çarşıya indim alış veriş yaptım o güzel büyük pazarını da bi güzel gezdim dolaştım e tabi iyice yorulunca Park çay bahçesine oturdum simit ayran ve havuzunda yüzen beyaz alacalı ve yeşil başlı ördeklerini izledim.. Yerlerde kuru yapraklar güneş pırıll pırıl insanın içine huzur doluyor .. 
Aslında cuma günleri bizim sitenin önünde cuma pazarı kuruluyor ama pazartesi pazarı bi başka güzel.. Camlarıda yeni sildim yağmuru izlemesi daha bi zevkli :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...